• EURÓPSKY TÝŽDEŇ ŠPORTU
          • EURÓPSKY TÝŽDEŇ ŠPORTU

          • Od 25.9. do 29.9. prebiehal na našej škole Európsky týždeň športu. Počas celého týždňa deti športovali nielen v rámci vyučovania, ale aj v poobedňajších hodinách.

            Deti sa zúčastnili tanečných workshopov, animačných tancov, v telocvični trénovali šplh, hádzanie a beh, na ihrisku sa zabávali na stanovištiach.

            Za prípravu a organizáciu ďakujeme pani učiteľkám Bernátovej, Bočákovej, Dražkovcovej, Juráčkovej, Nikolíniovej, Polačkovej, Rekemovej, Suchomelovej, Valentovej, Weier,  Tlukovej, Turzíkovej, Zahumenskej a pánovi učiteľovi Sivčákovi. Fotogaléria

          • Zber papiera

          • Milí žiaci!

            Od pondelka 2. októbra do stredy 4. októbra sa uskutoční tradičný jesenný zber papiera. Kontajner na papier bude pristavený na obvyklom mieste - na parkovisku za jedálňou vždy v čase od 14. hodiny do 18. hodiny.

            Nosiť môžete noviny, časopisy, letáky a knihy bez tvrdých obalov. Prinesený papier však musí byť zviazaný v balíkoch, nie v kartónových škatuliach alebo v igelitových taškách.

            Zapojte sa všetci, jednotlivci aj triedne kolektívy. Na víťazov jednotlivcov čakajú sladké odmeny, pre víťazné triedy sú pripravené finančné odmeny a najúspešnejšej triede na obidvoch stupňoch bude udelený deň voľna určený na školskú akciu.

        • Týždeň ústneho zdravia
          • Týždeň ústneho zdravia

          • Najkrajší úsmev je zdravý úsmev. A aby bol zdravý čo najdlhšie ,treba sa o zuby pravidelne a správne starať.

            V dňoch 25.-28. septembra sa žiaci prvého stupňa zapojili do aktivít, ktoré vedú k uvedomeniu si dôležitosti ústneho zdravia.

             Tejto problematike sa venovali teoreticky aj prakticky. V teoretickej časti si pripomenuli význam a zásady správnej starostlivosti o ústnu dutinu. V praktickej časti si precvičili správnu techniku čistenia zubov.

             Týždeň  ústneho zdravia zabezpečila Mgr. R. Bernátová  Fotogaléria

          • Biela pastelka

          • Dňa 22. septembra 2023  sa aj  žiaci  našej školy zapojili do celoslovenskej verejnej zbierky pre nevidiacich a slabozrakých.

            Naše dva tímy:  Amálka Bernátová, Natálka Tesarčíková, Stelka Talianová a Paťo Beňadik z 8.C a dievčatá z 8.A Emka Žáčiková, Adelka Kučmínová, Michelle Dvorská a Zuzka Lacková pomohli vyzbierať peniaze na pomôcky pre tých, ktorí náš svet očami nevidia a len si ho predstavujú....
            Podarilo sa im  vyzbierať 209,55 eur. Na  pamiatku dostal každý žiak aspoň  malú bielu pastelku, alebo spinku. Celkom sme rozdali 190 pasteliek.

              A už sa prišli prihlásiť ďalší dobrovoľníci, ktorí by chceli pomôcť na budúci školský rok .

             Všetkým prispievateľom veľmi pekne ďakujeme.

          • PEŠIBUS DO ŠKOLY

          • Tento týždeň sa nesie v znamení Európskeho týždňa mobility (ETM), v rámci ktorého sme pre žiakov našej školy pripravili aktivitu „Pešibus do školy“. Ide o  sprevádzanie detí cestou do školy, aby nemuseli jazdiť s rodičmi autom. Rodičia ušetria svoj čas, benzín i naše životné prostredie a deti si ráno pred zasadnutím do lavíc dožičia malú prechádzku.

            Pešibus vyrazí ráno v piatok 29 septembra 2023 z dohodnutého miesta do vybranej školy. Ide o pilotnú akciu pod záštitou Mesta Trenčín a Mestskej polície mesta Trenčín.

            Ak by ste chceli „Pešibus do školy“ vyskúšať, stačí vyplniť jednoduchý dotazník a ďalej Vás už budú kontaktovať koordinátori aktivity“ Prihlasovanie je možné do stredy 27.9.2023.

            Link na prihlasovací dotazník:

            https://forms.office.com/e/35TgkJwfSc

          • Začiatok šk. roka 2023/2024

          • pre 1. ročník - 8.00 hod. v átriu školy (v prípade nepriaznivého počasia v telocvični)

            - príchod do školy medzi 7.30 až 7.55 hod. od Šafárikovej ulice

            - pri vstupe sa dozviete od zamestnancov, do ktorej triedy Vaše dieťa patrí (z dôvodu ochrany osobných údajov – GDPR – nemôžeme zverejňovať zoznamy žiakov)

            - po slávnostnom otvorení šk. roka sa v triedach dozviete všetky potrebné informácie, predpokladaný koniec je do 10.00 hod, potom žiaci odchádzajú domov

             

            pre 2. až 9. ročník - 10.00 hod. v triedach

            - príchod do školy medzi 9.50 až 10.00 hod.

            - rozdelenie žiakov 5. ročníka bude zverejnené pri vstupe do budovy v prvý školský deň

            - v triedach sa dozviete všetky potrebné informácie, predpokladaný koniec je o 11.00 hod., potom žiaci odchádzajú domov

             

            POZOR! Prvý školský deň 4.9.2023 sa v ŠJ nevarí a nie je v prevádzke ani školský klub detí. Obedy a ŠKD fungujú až od 5.9.2023.

          • Informácie pre rodičov prvákov

          • Vážení rodičia, pripravte si, prosím, nasledujúce školské potreby pre deti:

            • slovníček č. 624 - 2 ks,
            • zošit č. 420 – 2 ks,
            • zošit č. 512 – 2 ks
            • zošit č. 511 s pomocnou linajkou – 3 ks
            • v peračníku podpísané 3 ceruzky č. 2 HB, pastelky 12 farieb (odporúčané značky MAPED alebo KOH-I-NOOR), guma, strúhadlo  na ceruzky s krytom, nožnice, tyčinkové lepidlo,
            • v textilnom uzatvárateľnom vrecku podpísaný úbor na telesnú výchovu: tričko s krátkym rukávom, biele ponožky, krátke nohavice, tepláková súprava, cvičky alebo tenké tenisky s nešmykľavou bielou podrážkou,
            • vrecúško s prezuvkami  (s pevnou pätou, nie kroksy ani šľapky a nie s čiernou podrážkou) tiež podpísané,
            • v papierovej krabici (alebo vhodnom plastovom boxe) výtvarná výchova: vodové farby, temperové farby, voskovky, plastelína, štetec č. 12 plochý, štetec č. 8 okrúhly, handrička, nádoba na vodu, fixky, zástera alebo stará košeľa, lepidlo,  igelitový obrus na lavicu,
            • výkresy A3 – 20 ks, A4 – 20 ks, farebné papiere
            • hygienické vreckovky
          • Dotované obedy – DÔLEŽITÉ!

          • Info pre terajších žiakov školy:

            1. Zápisný lístok na stravovanie s návratkou na dotované obedy – je potrebné nanovo odkliknúť v Edupage  najneskôr do piatku 14.7.2023

            2. Do 20.8.2023 treba zaplatiť na účet ŠJ 10€ za mesiac september (réžia).

            Postup pre budúcich prvákov:

            1. Do Vami pri zápise zadaného emailu Vám prídu vygenerované prihlasovacie údaje do Edupage pre nasledujúci školský rok. Ak Vám prihlasovacie údaje neprídu, kontaktujte do 4.7.2023 p. Rumanovskú (rumanovska@9zstn.sk).

            2. Po prihlásení postupujte podľa návodu (https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u38/u178/u4774) a odkliknite v Edupage Zápisný lístok na stravovanie s návratkou na dotované obedy.

            3. Rodičia si potom prídu do ŠJ prevziať čip na stravovanie v čase 8.00-12.00h od 14.8.2023

          • Oznamy školskej jedálne

          • Žiadosť o vrátenie preplatku stravy za tento šk. rok pošlite do 30.6.2023 na fabova@9zstn.sk   - link na tlačivo Žiadosť o vrátenie preplatku stravy

            Posledným dňom na odhlásenie obedov v mesiaci jún 2023 je utorok  27. júna 2023  do 7:00 hodiny.

            Od pondelka 26.6. do štvrtka 29.6. sa bude strava vydávať od 11:40 do 13.30 h. Piatok  30.6.2023 je výdaj obeda od 10:00 h do 12:00 h.

             

        • Oddychová a komunikačná zóna
          • Oddychová a komunikačná zóna

          • Aby sa naši žiaci cítili v škole príjemne a bezpečne, rozhodli sme sa vylepšiť naše spoločné priestory školy. Tam, kde nám to priestor umožňuje plánujeme vybudovať miesta na spoločné stretávanie, zoznamovanie alebo oddych. Napísali sme teda projekt Vybudovanie oddychovej a komunikačnej zóny v chodbových priestoroch školy a zažiadali sme mesto Trenčín o príspevok. Bol nám schválený vo výške 1700 €. Z týchto peňazí sme zakúpili 3 sedacie súpravy a 2 stolíky. Menšiu sumu 88,80 € sme doplatili z prostriedkov nadácie Deťom. Oddychová zóna už slúži svojmu účelu. Žiaci ju využívajú počas prestávok a po vyučovaní. Súčasťou komunikačnej zóny sú aj pravidlá, aby naozaj slúžila svojmu účelu: teda ako miesto na vzájomné osobné stretávanie, rozprávanie a oddych. V budúcnosti plánujeme prikúpiť skrinky alebo poličky na knihy, časopisy či spoločenské hry.

             Aj takéto prostredie pomáha  z našich žiakoch vychovať slušných a ohľaduplných ľudí. Ešte raz ďakujeme nášmu mestu za podporu projektu. Fotogaléria

        • Prírodovedná súťaž pre žiakov 3. a 4. ročníka
          • Prírodovedná súťaž pre žiakov 3. a 4. ročníka

          • V piatok 23.6.2023 sa na našej škole uskutočnila prírodovedná súťaž Poznávanie rastlín a živočíchov.

            Žiaci 3. a 4. ročníka spoznávali 20 druhov rastlín a 20 druhov živočíchov.

            V kategórii 3. ročníka sa zúčastnilo 11 detí, umiestnenie:

            1. miesto Zuzana Kukučková z 3.A

            2. miesto Natália Kvaššayová z 3.A

            3. miesto Eliška Wallachová z 3.C

            V kategórii 4. ročníka súťažilo 30 detí, umiestnenie:

            1. miesto Samuel Hatvaník zo 4.C

            2. miesto Viktória Holčeková zo 4.A

            3. miesto Aneta Pisettová zo 4.C

            Všetkým zúčastneným žiakov gratulujeme a za prípravu ďakujeme p.uč. Suchomelovej. Fotogaléria

        • Nie sme zlí
          • Nie sme zlí

          • Tento školský rok sme pokračovali v našom vlastnom školskom projekte Nie sme zlí. Je to výtvarná, literárna a keramická súťaž pre našich žiakov. Témou sú vždy zvieratká. Tohtoročnou témou boli PREHISTORICKÉ ZVIERATÁ. Inšpiráciou nám boli všetky druhy dinosaurov a mamuty.

            Ocenení žiaci zažili aj  vernisáž s odovzdávaním cien. Slávnostnú atmosféru umocnili aj Emky hudobníčky. Zahrali nám na klavíri a husliach. Žiaci štvrtáci nám zaspievali. 

             Odborná výtvarná porota mala ťažkú úlohu. Vyberali z viac ako 300 prác. Ocenené práce boli rozdelené v kategóriách podľa veku. A bola aj špeciálna kategória Cena pána riaditeľa. V literárnej časti porota udelila len jednu cenu. Tento rok bolo literárnych prác pomenej. A už tradične bola aj výstavka a udelenie cien  za  keramické práce.  Všetky krásne obrázky máte možnosť vidieť na nástenkách školy.

            Zoznam ocenených prác:

            Výtvarná časť:

            Kategória 1. a 2. ročník:          Elizabeth Kušnerik 2.B

                                                               Zara Zemanovičová 2.C

                                                               Martin Domáň 2.C

            Kategória 3. a 4. ročník:          Tobias Chovanec 3.C

                                                                Adela Fabová 3.C

                                                                Ema Jančová 4.C

                                                                Lukáš Kyselica 3.C

                                                                Mária Ohorodniyčuk 4.B

            Kategória 5. a 6. ročník:           Patrik Nunes 6.D

                                                                Kamila Kuníková 5.C

                                                                Timea Urbanová 5.C

            Kategória 7., 8. a 9. ročník:      Lívia Ella Gavendová 7.B

                                                                Kristína Slaninová 8.A

                                                                Veronika Novotná 8.A

                                                                Sofia Sabo 9.A

                                                                Tamara Turzíková 8.A

            Cena riaditeľa školy:                 Amálie Bernátová 9.A

                                                                Karolína Belastová 7.C

                                                                Laila Rida Ramzi 8.B

            Literárna cena:                          Katarína Nosková 6.A                                                                                          Už teraz sa tešíme na budúci ročník. Fotogaléria

        • Firemné dobrovoľníctvo
          • Firemné dobrovoľníctvo

          • Jún sa na našej škole niesol v znamení dobrovoľníctva. Dňa 2.6.2022 sme na našej škole privítali dobrovoľníkov zo spoločnosti  ADIENT, ktorí ošmirgľovali plot  a začali s jeho natieraním. Dňa 16.6. sa uskutočnilo veľké dobrovoľnícke podujatie NAŠE MESTO ,kedy prišli na našu školu dobrovoľníci zo spoločnosti SLOVANET a TATRA BANKY. Spolu s koordinátormi tejto akcie  v tento deň pokračovali v natieraní plota, vypleli bylinkovú záhradku a upravili kompost. Touto brigádou nám pomohli prispieť  ku krajšiemu prostrediu za čo im veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalší ročník firemného dobrovoľníctva Fotogaléria

        • Hasiči deťom
          • Hasiči deťom

          • Dňa 13.06.2023 sa v ŠKD konala akcia Hasiči deťom. Deti mali možnosť oboznámiť sa s ich prácou a vidieť praktické ukážky - cisternové vozidlo a aj vybavenie záchranného vozidla. Deti si vyskúšali dýchací prístroj, prilbu, ochranný oblek, prácu s hasiacou hadicou. Akcia deti zaujala. Fotogaléria

             

          • Riaditeľské voľno 14.6.2023

          • Vážení rodičia!

            Na odporúčanie zriaďovateľa, mesta Trenčín, z dôvodu zlej dopravnej situácie kvôli kultúrnemu podujatiu na letisku udeľujem v stredu 14. 6. 2023 riaditeľské voľno žiakom 1.-9. ročníka. V prevádzke nebude ŠKD ani školská jedáleň.

            Ďakujem za pochopenie.

            Mgr. Marián Hrnčár, riaditeľ školy

          • Oznam o riaditeľskom voľne

          • Vážení rodičia!

            Oznamujem Vám, že v piatok 9. 6. 2023 udeľujem z organizačných dôvodov riaditeľské voľno žiakom 1.-9. ročníka.

            Mgr. Marián Hrnčár, riaditeľ školy